Sinds het lijstje van vorige maand zijn er een aantal dingen veranderd op het gebied van reizen. Het kabinet raadt alle niet-noodzakelijke reizen naar het buitenland tot en met half januari af. Ook heeft het laatst weer een aantal landen toegevoegd aan het lijstje van landen met een oranje reisadvies. Toch bestaan er nog steeds landen met een geel reisadvies. Dit betekend dat er zonder enige consequenties naar toe gevlogen mag worden. Met als gevolg dat touroperators deze vakanties blijven aanbieden. Dit zijn de landen met een geel reisadvies:

Dit lijstje is vrij kort. In Europa zijn de enige landen met een (gedeeltelijk) geel reisadvies:

Een plaatje van de Azoren. Geeft weer hoe de Azoren er uit zien.
Image by Maria e Fernando Cabral from Pixabay

Het enige land dat op dit moment nog volledig geel is, is dus San Marino. Naar dit land en de andere gebieden is het volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken veilig genoeg om naar toe te reizen. Je hoeft dus geen verplichte test te doen als je er naar toe vliegt en hoeft bij terugkomst in Nederland, niet in quarantaine.

Verder geldt er voor de volgende overzeese gebiedsdelen van Nederland een geel reisadvies, deze gebieden worden als Nederland gezien en zijn dus toegankelijk voor ons:

Map die het reisadvies weergeeft die de overheid aan deze landen heeft gegeven.
Wereldkaart reisadviezen met kleurcodes per land, 11 november 2020

Leave a reply

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in