Nog voordat de Coronacrisis begon gingen wij (Marijn en Tobias) een weekend naar Krakau toe. Zonder enige verwachting begonnen we aan deze reis en kijken nu terug naar een van de leukste en meest veelzijdige stedentrips ooit. Krakau is de laatste jaren steeds bekender geworden voor west-Europese toeristen. Dit komt mede door de vele kroegen en pittoreske uitstraling. Deze oude Poosle stad is gespaard gebleven in de oorlog en kent hierdoor een rijke geschiedenis.

Nachtleven in Krakau

Doordat er een grote universiteit in de stad staat hangt er een gezellige en uitbundige sfeer. Het nachtleven mag je hierdoor ook zeker niet missen. Leuk om te doen is een krakow crawl. Je bezoekt hier dan 5 barren en nachtclubs met onbeperkt drank in de eerste kroeg. Dit is een goede manier om het nachtleven snel te ontdekken. 

Bezienswaardigheden

Je zult je overdag ook niet gaan vervelen in deze stad. Zo heeft Krakau een erg groot plein omringt met allerlei verschillende terrassen. Op dit plein staat het Raadhuis toren. Voor minder dan 5 euro kan je deze toren beklimmen en heb je een prachtig uitzicht over de stad. Ook heeft Krakau een prachtig slot in het midden van het centrum. Hier woonde vroeger de koninklijke familie en is nu toegankelijk voor bezoekers. Ook bevind zich een mooi groen parkje aan de rand van het centrum genaamd het Planty park. Dit park vol met standbeelden en fontein en is een perfecte locatie om uit te rusten na een zware dag of nacht.Vlak buiten Krakau ligt natuurlijk ook het beruchtste vernietigingskamp ter wereld, auschwitz-birkenau. Dit is er indrukwekkend om te zien en erg leerzaam. Ook de prachtige zoutmijnen zijn zeker de moeite waard. Deze mijnen waren voor meer dan 700 jaar een grote inkomsten bron voor Krakau. En zijn sinds kort toegankelijk voor publiek.  

Leave a reply

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in