Nu we even niet op vakantie kunnen gaan om daar avonturen te beleven. Moeten we in Nederland opzoek gaan naar leuke alternatieven. Mountainbiken is naar mijn menig een leuke manier om veel avontuur te beleven. Nu je ook niet meer naar de sportscholen kan gaan, is het ook nog een leuke workout. Nederland telt vele mooie mountainbike trails. In dit stuk zullen we de top 5 leukste trails van Nederland beschrijven.

Mountain bike trails amerongen
Photo by Julian Hochgesang on Unsplash

1. Amerongen

Op de Amerongen route rij je door het Amerongse bos en het Zuilensteinse bos. je rijd  over afwisselend vlakke en heuvelachtige delen van de Utrechtse Heuvelrug. De route is een afwisselende route met veel singletracks, brede lange klimmen en leuke uitdagende afdalingen. Deze route kan je combineren met bepaalde mountainbike trails in Rhenen, Kwintelooijen en Leersum.

2. Dekkerswald Singletrail – Nijmegen

Met deze 15 kilometer lange mountainbikeroute rijdt je door de bossen van Westermeerwijk en de But. Je kan op 3 plekken starten. Vanaf hier kun je de rode aanrijdroute volgen naar de start van de route, die meestal erg dichtbij ligt.
De route is erg gevarieerd. Na de klim langs het Afrika museum is er veel afwisseling in bredere paden naast flink wat flowy, bochtige singletracks, kuipbochten, rollers en ook redelijk wat hoogtemeters. Halverwege de route kun je kiezen voor de mountainbikeroute Groesbeek die je weer kan combineren met de routes in Mook en Malden. Na dit verbindingspunt wachten nog wat pittige, route technische lekkernijen in het noordelijk deel van de route door Westermeerwijk. De trail is voor mensen met iets meer ervaring.

3. Haaksbergen

De route in de buurt van Haaksbergen gaat voornamelijk over bospaden en zandwegen. Ook kom je langs een aantal singletracks met een totale lengte van 12 kilometer. Tijdens de trail kom je langs verbindingsroutes waar kortere stukken gereden kunnen worden.
Door de prachtige omgeving en de goede bospaden is de route erg leuk voor als je meer of minder ervaren bent met mountainbiken.

4. Zeist

De route in Zeist heeft een lengte van 16 kilometer en bestaat vooral uit singletracks. Het is een leuke en speelse route waarbij je de hoogteverschillen maximaal kan benutten. De trail bevat de nodige komvormige bochten waar je bijna plat doorheen kunt. In de parcours vind je voldoende rechte stukken waar je weer even op adem kunt komen. Het is voor zowel de minder ervaren als de meer ervaren mountainbiker leuk.

5. Veluwezoom

Op de Mountainbike route in Nationaal Park Veluwezoom komt elke mountainbiker in elk seizoen aan zijn trekken. Er zijn pittige klimmen, snelle afdalingen en technische trails. Door de omgeving kan je ondertussen ook nog genieten van de prachtige flora & fauna van dit prachtige park. Je kunt de hoofdroute herkennen aan het groene MTB-symbool. Op deze natuurroute zijn bredere paden afgewisseld met singletracks.

 

Leave a reply

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in