De coronacrisis is op z’n hoogtepunt. Bijna alle landen laten geen Nederlanders meer toe of hebben een negatief reisadvies gekregen van de Nederlandse regering. Toch zijn er in Europa een aantal landen die zonder verdere consequenties open zijn voor Nederlanders. In dit bericht worden de maatregelen van deze landen beschreven.

Wereldkaart reisadviezen met kleurcodes per land, 13 oktober 2020

Italië


Heel Italië heeft een geel reisadvies. Dit betekent dat je naar Italië mag reizen, maar dat hier wel veiligheidsrisico’s zijn. Italië zelf heeft ook een aantal maatregelen voor reizigers uit Nederland (en andere landen). Zo Moet je bij aankomst een negatieve coronatest kunnen laten zien die niet ouder is dan 72 uur. Deze test kan je ook laten doen op de luchthaven of binnen de eerste 48 uur dat je in Italië bent. Ook moet je voor aankomst een gezondheidsverklaring invullen. Er zijn ook nog een aantal regels waar je aan moet denken tijdens je verblijf in Italië. Zo zijn mondkapjes verplicht in alle openbare ruimtes. Dus ook buiten. En heeft de horeca aangepaste tijden. (Meer informatie)

Reisadvies Italië | Ministerie van Buitenlandse Zaken
13-10-2020

Zweden


Nadat het erg lange tijd een oranje (alleen noodzakelijke reizen) reisadvies kreeg, is het nu weer mogelijk om zonder verdere consequenties naar zweden toe te reizen. Zweden heeft geen verplichtingen op het gebied van mondkapjes of afstand houden. De enige maatregel die in zweden wordt gehandhaafd is een verbod op bijeenkomsten van groepen met meer dan 50 mensen. Wel zijn er een aantal adviezen die de verspreiding van het virus moeten beperken. Deze adviezen komen overeen met de adviezen die in Nederland gegeven worden. Zo wordt er geadviseerd om vaak je handen te wassen, zo min mogelijk mensen te ontmoeten en onnodige reizen te minimaliseren.(Meer informatie)

Reisadvies Zweden | Ministerie van Buitenlandse Zaken
01-09-2020

Portugal


Vorige week waren wij van Skades nog in Porto om te checken hoe het is om te reizen tijdens de coronacrisis. Hier volgt nog een artikel over. Sindsdien is het beleid wel deels aangepast. Dus in dit artikel zullen de laatste maatregelen beschreven worden.


Omdat Portugal voor een deel een oranje reisadvies heeft gekregen zal ik alleen beschrijven wat de maatregelen zijn voor het deel met een geel reisadvies. Voor het reizen naar Portugal heb je geen negatieve testuitslag nodig. Wel krijg je in het vliegtuig een formuliertje die ingevuld dient te worden. Hierin verklaar je dat je gezond bent en dienen een aantal persoonlijke gegevens ingevuld te worden. Dit formulier wordt aan het einde van de vlucht weer opgehaald. Ook zijn er in Portugal zelf een aantal maatregelen genomen om de verspreiding van het virus in te dammen. Zo zijn mondkapjes in alle openbare binnenruimtes verplicht, mag je in het openbaar niet met meer dan 5 mensen samenkomen mogen in privésituaties niet meer dan 50 personen bij elkaar komen.  Ook dient er 2 meter afstand gehouden te worden (Meer informatie)

Reisadvies Portugal | Ministerie van Buitenlandse Zaken
15-09-2020

Duitsland


In Duitsland zijn de maatregelen voor Nederlanders die het land willen binnenkomen vrij streng. Zo moet er een negatieve test getoond kunnen worden die niet ouder is dan 48 uur. Hierbij moet je een Engelstalig of Duitstalig doktersattest kunnen tonen. Als je dit niet kan tonen dan moet je de test als nog laten afnemen en tot die tijd in quarantaine verblijven. In Duitsland zelf gelden ook bepaalde regels. Dit verschilt per deelstaat en kan per dag veranderen. Toch zijn er een aantal regels die overal in Duitsland gelden. Zo moet je verplicht een mondkapje dagen in openbare binnenruimtes, moet je afstand houden en mag je met maximaal 10 mensen samenkomen. (Meer informatie)

Reisadvies Duitsland | Ministerie van Buitenlandse Zaken
16-10-2020

Griekenland


Net als bij Portugal krijgt een deel van het land een geel reisadvies. Dit stukje informatie zal hier over gaan. Griekeland heeft van reiziger die vanuit Nederland reizen geen verplichte negatieve coronatest uitslag nodig. Wel moet je een Passenger Locator Form invullen. Hier in moet je duidelijk maken waar je vandaan komt, waar je verblijft in Griekeland en hoelang je hier verblijft. Nadat je dit hebt ingevuld krijg je een QR-code. Met deze QR-code kan je alleen Griekeland binnenkomen. Het is verstandig om dit minimaal 24 uur van te voren te doen. Anders is het mogelijk dat je de QR-code te laat binnen krijgt. Ook kan je bij de grens gecontroleerd worden op verschijnselen doormiddel van warmte camera’s en thermometer pistolen. In Griekeland zelf zijn ook nog maatregelen die de verspreiding van het virus moeten voorkomen. Zo is het verplicht om een mondkapje te dragen in alle publieke en openbare ruimten. Daarnaast moet je afstand van elkaar houden. (Meer informatie)

Reisadvies Griekenland | Ministerie van Buitenlandse Zaken
08-09-2020

1 Comment

Leave a reply

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in