Het inpakken van je backpack is niet een van de makkelijkste dingen van je reis. Omdat je niet veel ruimte hebt moet je over alles wel twee keer nadenken. Het uitkiezen van welk eten en drinken je mee gaat nemen, is misschien wel het moeilijkst van allemaal. Daarom hebben we een lijstje gemaakt met het belangrijkste en lekkerste voedsel voor je reis.

ONTBIJT

Drinken: In de ochtend is het altijd lekker om wakker te worden met een goede bak koffie. Een koffie zet apparaat is te zwaar om mee te nemen. Daarom lijkt koffiepoeder een goede optie. Tegenwoordig maken vele koffie bedrijven hun eigen koffiepoeder.

Nescafé Gold Espresso Oploskoffie: Bol.com
Image by Tim Nöhrer from Pixabay
Thee is natuurlijk ook een optie. Dit is altijd lekker licht en makkelijk mee te nemen.
Eten: Tijdens de koffie nemen we meestal een stevige reep. Hier zitten de benodigde voedingsstoffen en calorieën in om de dag goed mee te beginnen. Op de kortere trips nemen we vaak ook wat muesli en gedoogt fruit mee en mixen dit met een beetje yoghurt.
Barebells Protein Bar: Bol.com

LUNCH

Eten: Aangezien we in de middag niet te veel tijd willen verliezen eten we bijna altijd koud. Een boterham met kaas of ham is het meest voor de hand liggende wat je kan eten in de middag. Toch willen wij er vaak iets gevarieerder eten. Daarom wisselen we de botterhamen af met tortilla’s en bagels. Hierop doen we meestal oude kaas of vlees. Dit zijn producten die bij relatief normaal tot koud weer erg lang mee gaan.
Drinken: In principe drinken we voornamelijk water in de middag.

AVOND ETEN

Eten: In de avond eten wij in principe alleen maar maaltijden waar warmwater bij 

white ceramic bowl on tabletoegevoegd moet worden. Hierbij kan je denken aan noodles, ramen, paste enz. Deze maaltijden zijn erg licht en een stuk goedkoper dan de maaltijden die speciaal voor het backpacken gemaakt zijn. Deze maaltijden zijn ook erg goed en kleiner verpakt. Toch kosten deze maaltijden al snel 5 euro of meer. 

Noodles: Albert Heijn
Pasta: Discount office
Drinken: In de avond drinken we vaak nog wat thee. Ook nemen we, als we met een vriendengroep gaan, kleine flesjes wisky mee. Dit maakt het af en toe wat gezelliger. Ook bij koud weer warmt het je een beetje op

 

 

Leave a reply

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in