Dit zijn 10 prachtige fietsroutes die in principe iedereen met een normale fiets zou kunnen rijden. Ook mensen zonder stalen benen.

Vietnam - Hanoi naar Saigon

Fietsroutes in Vietnam
Photo by Constant Loubier on Unsplash

Dit is een prachtige kustexpeditie die Hanoi en Saigon verbindt via rustige weggetjes. Deze route leidt je langs prachtige stranden, plantages, kleine dorpen en historische hotspots. De route is grotendeels vlak. Behalve bij de Hai Van Pass, hier moet je wel een beetje klimmen. Deze route is erg leuk om te doen met een aantal vrienden en geeft je meteen een prachtig beeld van de adembenemende natuur van Vietnam

Nieuw-Zeeland - Alps 2 Ocean

Fietsroute Nieuw-Zeeland - Alps 2 ocean
Photo by Antoine Barrès on Unsplash

Met iets meer dan 300 km is de Alps 2 Ocean de langste fietsroute van Nieuw-Zeeland. Het mooie is dat het pad wordt gezien als redelijk makkelijk. Dit betekent dat bijna iedereen deze geweldige afdaling van Mount Cook naar de Stille Oceaan kan maken.

De route is onderverdeeld in negen delen, dus je kunt als je wil alleen de gemakkelijkste stukjes kiezen. Bijvoorbeeld de 42 km lange route van Braemar Road naar Twizel is redelijk makkelijk en biedt een prachtig uitzicht over Lake Pukaki en de bergen. De 28 km lange route van Kurow naar Duntroon is ook een aanrader en gaat langs wijngaarden en Maori rotstekeningen. Om de hele route te voltooien heb je ongeveer 4 tot 6 dagen nodig.

Sri Lanka

Fietsroutes Sri Lanka
Photo by Jaromír Kavan on Unsplash

Fietsen door Sri Lanka is een echt avontuur met hier en daar leuke uitdagingen. Er zijn hier offroad-paden die een beetje conditie vereisen, maar niet extreem moeilijk zijn op het gebied van mountainbiken.

Deze fietsroutes brengen je ook naar de beste delen van Sri Lanka: de boeddhistische tempel van Kandy, het rotsfort van Sigiriya, het Minneriya National Park, de oude hoofdstad van Polonnaruwa. Aangekomen bij deze hotspots geeft het je extra voldoening en zijn ze nog mooier.

Namibië

Fietsroutes in Namibië
Image by Martin Redlin from Pixabay

Die eindeloze Afrikaanse lucht lijkt nog groter als je op de fiets reist, en nergens is hij immenser dan in het dunbevolkte Namibië. Ondanks de wildheid van het land is dit een goede optie voor de onervaren fietsers. Hoewel de landschappen extreem zijn de fietsroutes dat niet. Bijna overal zijn goede grindwegen en -paden en hoef je minimaal te klimmen.

Wissel het fietsen af met ander vervoer. Op sommige plekken mag je bijvoorbeeld niet fietsen, zoals in safariparken. Ideale plekken om op de fiets te verkennen zijn onder meer de wegen rond Sossusvlei, Skeleton Coast en de Himba-dorpen van Damaraland

India - Kerala

Fietsen door Kerala, India
Photo by Avin CP on Unsplash

Kerala is waar het hectische India zijn voet van het gas haalt. Het leven is gewoon langzamer in het zuiden. Van rijstschepen die langs binnenwateren drijven tot Chinese netten die voor de kust wapperen. Dit maakt het een stuk makkelijker om te fietsen.

Combineer ritten over zijweggetjes die via theeplantages en in natuurreservaten gaan met een verblijf op een woonboot. De mensen die op zoek zijn naar iets meer avontuur kunnen de haarspeldbochten pakken tot aan het Ooty Hill Station. De mensen die dat niet willen kunnen ook gewoon de trein nemen.

Cuba - Viñales naar Sierra Maestra

Fietsroutes door Cuba
Photo by Dorothea OLDANI on Unsplash

Cuba is een fantastisch land om in rond te fietsen. Het klimaat is er bijna altijd top (vermijd het orkaanseizoen), er zijn verkeersluwe wegen en niet al te moeilijke hellingen. Ook zijn er vele prachtige fietsroutes.

Zo is het onder andere mogelijk om dwars door het eiland te fietsen. Van de noordwestelijke tabaksvelden van Viñales tot aan de zuidoostelijke kustweg die tussen de Sierra Maestra en de Caribische Zee kronkelt. Je komt langs paardenkarren met cowboys, hutten die suikerrietsap verkopen, bars met salsa muziek, mensen die dansen op straat en prachtige muurschilderingen. Zeker een ervaring om nooit te vergeten.

Zuid Thailand

Photo by Stephanie Ecate on Unsplash

Thailand heeft ook erg vette fietsroutes. Zo ook een route die je naar de zee leidt. Volg de oostkust ten zuiden van Bangkok en ga via relatief vlakke zijwegen naar de Gulf Islands. Een erg leuke reis die de meeste reizigers met het vliegtuig of de trein doen. Onderweg liggen ongerepte stranden, vissersdorpjes, bossen, plantages, en de kalkstenen bergen van Khao Sam Roi Yot National Park. Als je in Chumphon eindigt, kunt je nog een veerboot nemen naar Ko Samui, Ko Tao of Ko Phangan. Hier kan je bijkomen van je reis.

 

 

 

 

Leave a reply

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in