Samen reizen is niet alleen heel leuk, het maakt de reis ook nog eens goedkoper. En als je ziek wordt of gewond raakt, kan je reisbuddy voor je zorgen. Een reisgenoot vinden hoeft niet moeilijk te zijn. Misschien heb je vrienden die ook net als jij dromen van een roadtrip door het Oostblok of kom je op het internet mensen tegen die net als jij van plan zijn Zuid-Amerika te doorkruisen.  In dit artikel zal ik de beste manieren beschrijven hoe je het snelst aan een leuke reisgenoot komt. 

Facebook

Op Facebook bestaan veel groepen die iets met reizen te maken hebben. Er zijn algemene reisgroepen zoals Op reis en Reizen wereldwijd maar ook groepen die bedoeld zijn voor specifiekere reizen zoals Liefde voor wintersport en Avontuurlijk reizen. In deze groepen kan je een bericht plaatsen waarin je het plan van je reis beschrijft. Je kan dan vragen of mensen zin hebben om mee te gaan. Het fijne is dat je bij Facebook meteen veel te weten kan komen over de persoon die reageert op je bericht. Bij Facebookgroepen heb je wel het nadeel dat het overgrote deel niet op dat moment specifiek opzoek is naar een reismaat.
Reizen met reisgenoten
Image by MorningbirdPhoto from Pixabay

Websites

Er bestaan ook vele websites die je verder kunnen helpen bij het vinden van een reisgenoot. Deze websites zijn erg fijn omdat het specifiek draait om het vinden van mensen met de zelfde interesses.

1. Tripr

Dit is een App die mensen bij bepaalde bestemmingen met elkaar verbind. Vul je gewenste bestemming in en de app laat zien welke andere reizigers er ook naartoe gaan. Je kunt dus voorafgaand aan je reis al in contact komen met medereizigers en zo jouw ideale reispartner vinden.

2. TripGiraffe

Bij TripGiraffe kun je als reiziger twee dingen doen: óf in de database zoeken naar reizigers die al een reis gepland hebben staan en een reisgenoot zoeken, óf zelf een reis aanmaken om zo je eigen reisgezelschap te vinden. Kies je voor de eerste optie, dan kun je je zoekactie filteren op bestemming, reisdata, geslacht, leeftijd en specifieke wensen zoals budget en of je een kamer wilt delen ja of nee. Wil je zelf een reis aanmaken, dan moet je eerst een account aanmaken.

3. Travel Buddies

De website Travel Buddies is meer dan alleen een platform om een reispartner te vinden; het is een sociaal netwerk. Maak een profiel aan, connect met andere reizigers en blijf op de hoogte van hun laatste reizen via het dashboard. Kijk voor inspiratie en reisnieuwtjes op de blog of lees ervaringen van echte reizigers bij ‘top trips’. Bekijk waar er welke evenementen plaatsvinden, boek excursies of vind er andere goede reisdeals. Als je perse met Nederlanders wil reizen kunnen de websites Reismaatjes.nl en Waarbenjij.nu handig zijn. Alleen zitten hier wel een stuk minder mensen op.

Couchsurfing

Ook is er nog couchsurfing.com. Deze app/website is eigenlijk bedoeld als een manier om leuke mensen te vinden in de steden die je bezoekt. Bij deze mensen kan je uiteindelijk blijven slapen. Ook is het mogelijk om een evenement te starten. Hierdoor leer je snel veel nieuwe mensen kennen. Doordat je veel mensen leert kennen die op dat moment ook in de stad zijn, is het mogelijk om met hen verder te reizen.

Leave a reply

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in